În 2013, la Cupa Mondială U-17 din Emiratele Arabe Unite, Valmir Berisha înscria cele mai multe goluri ale turneului și ajuta naționala Suediei să termine pe locul al treilea, după victoria din finala mică împotriva naționalei similare a Argentinei. În acel meci, Valmir puncta de trei ori și își asigura medalia de bronz.

După Mondial, presa vremii îl prezenta ca noul Zlatan. Se scria atunci că nu mai puțin de 30 de cluburi europene erau interesate de serviciile lui, printre care Sunderland, Celtic, Ajax, Milan, Tottenham și Liverpool. Impresionase prin forță, determinare și un teribil simț al golului.

Și-a petrecut junioratul și și-a făcut debutul în fotbalul mare la Halmstads BK, o echipă temută în Suedia la sfarșitul anilor ’90, perioadă în care clubul a și câștigat două titluri, în 1997 și 2000. Halmstads e mai degrabă cunoscută pentru anii în care a fost pregătită de celebrul tehnician Roy Hodgson, cel care a câștigat primele două titluri din istoria micuțului club din sud-vestul Suediei, în 1976 și 1979.

A ales Roma, unde a fost tranzacționat pentru 500.000 de euro, dar n-a ajuns la echipa mare. După 2 sezoane la Roma Primavera, a fost împrumutat la Panathinaikos Atena, unde nu s-a acomodat. S-a întors la Roma după doar un sezon.

Valmir Berisha Chindia Targoviste 6

Valmir s-a pierdut pe traseu și, după un periplu în Olanda, a ajuns să joace pentru echipe obscure din campionatele Norvegiei, Islandei și din Bosnia-Herțegovina. A venit la Chindia cu speranța că-și va recăpăta forma de altădată. Am stat de vorba cu el de câteva ori și ne-a spus că a ales campionatul României la recomandările prietenilor săi care joacă sau au jucat în Liga I, Gabriel Debeljuh, Thanasis Papazogolu și Kamer Qaka și că niciodată nu și-a ales destinația pentru bani, ci a ales cluburile dispuse să investească în el și să-i acorde încredere.

Recent, într-un interviu acordat în Suedia, Berisha a lăudat campionatul României. A cerut fanilor să aibă răbdare cu el, pentru că e dispus să muncească mult și speră să ajungă cât mai sus cu Chindia, deși n-a reușit decât 4 goluri în 37 de apariții în Liga I (plus unul în meciul de Cupa cu Farul).

Contestat de unii, apreciat de alții, Valmir Berisha n-a avut o prestație reușită aseară, însă este cel de la care a plecat golul victoriei din meciul de campionat cu Craiova. Pe lângă asta, ne-a adus 3 puncte importante în Ștefan cel Mare.

Valmir Berisha Chindia Targoviste 2