Echipa noastră încheie un program infernal, cu nouă meciuri în treizeci și trei de zile, înainte de pauza de dinaintea meciului cu Astra. Cinci înfrângeri, un egal și trei victorii. Dacă drumul în Cupa României s-a oprit în sferturi, finalul bun al acestei serii, cu două victorii în ultimele meciuri de campionat, a reaprins speranțele suporterilor la play off.

Chindia e văzută ca supriza frumoasă a campionatului, televiziunile vorbesc despre noi mai mult ca niciodată (de bine!), iar oamenii de fotbal sunt impresionați plăcut de parcursul bun de până acum. Cu 22 de goluri încasate, echipa lui Sandoi este în topul celor mai bune defensive din Liga I, semn că Pițian, Dinu, Căpușă, Iacob și, mai nou, Celea sapă bine tranșeele din fața porții lui Aioani.

Victoria de aseară ne-a readus la două puncte de play off și suntem la mâna noastră în următoarele meciuri, meciuri care par a fi mai ușoare, cel puțin prin prisma clasamentului și a formei echipelor cu care mai avem de jucat. Cu 6 puncte din 12, am avea șanse mari să ne așezăm deasupra linei de play out. Asta dacă ne ajută și rezultaltele celorlalte contracandidate.

sepsi chindia targoviste 0-1 27

La Sfântu Gheorghe aveam o misiune dificilă, cu Sepsi neînvinsă de opt meciuri și pe un stadion unde se bate greu. Meciul începe bine, Iacob și Dulca amenință pentru prima dată poarta covăsnenilor, în minutele 8 și 15, după care jocul se stinge și se transformă într-o luptă de gherilă la mijlocul terenului.

Rață, Iacob, Dulca și Dumitrașcu închid culoarele și țin mingea departe, dar în același timp caută soluții pentru lovitura decisivă, care vine în minutul 53. Căpușă ridică o minge peste apărarea lui Sepsi, Neguț împachetează doi apărători și înscrie la colțul scurt. Un gol meritat, urmare a unei evoluții solide pe toate fronturile.

Gol Negut Sepsi Chindia 0-1

Sepsi a avut câteva încercări timide de a reveni, însă tot ai noștri au fost mai periculoși, Neicuțescu irosind în minutul 75, singur cu portarul, o centrare perfectă venită de la Neguț.

O victorie mare care ne risipește grijile retrogradării și ne dă speranțe pentru play off. Hai, Chindia!